Hoofdredacteur

Nieuwe baan

Deze maand begon ik als hoofdredacteur van Nieuwe Revu. Een jongensdroom die – veel eerder dan ik me durfde voor te stellen – uitkomt. Sommige media viel gelukkig nog wel iets anders op dan mijn leeftijd. ‘Fries leidt Nieuwe Revu‘, kopte de Leeuwarder Courant.

Verder veel aandacht voor de status ‘noodlijdend’ die het blad nu al jarenlang heeft en kelderende oplagecijfers. Dat ga ik dus samen met adjunct-hoofdredacteur Casper Sikkema en een ontzettend creatieve redactie omdraaien. Zo niet, dan kunnen we altijd nog een topcrimineel een column geven. Het eerste nummer van de nieuwe hoofdredactie had geen bijster verrassend coveronderwerp:

Nieuwe Revu 16 2015

Mijn eerste fulltime contract ooit betekent overigens tegelijkertijd dat ik helaas vertrek bij AT5. Talloze journalisten die de stadsomroep verlieten voor een avontuur elders zijn het over een ding eens: de rest van je loopbaan ga je geen leukere groep collega’s meemaken. Gelukkig ben ik een calvinist. Het leven is lijden.

NRC Next Portret

Category : Nieuwe Revu