Jongens vinden en slopen afluisterpost van de politie

In de nacht van donderdag op vrijdag word ik rond 03.15 uur wakker gebeld door een tipgever. Vijftig meter verderop in mijn straat staat een stoet politieauto’s, waaronder meerdere busjes met blaffende honden. ‘Je moet vooral de koffer filmen.’

Met mijn telefoon maak ik de volgende beelden:

Eerder die nacht drong een aantal jongeren een woning binnen op de derde etage. Ze hadden namelijk al twee maanden het idee dat de ruimte werd gebruikt door de politie. Binnen troffen ze een vrijwel helemaal leeg appartement aan, maar buiten op het balkon stond een geheimzinnige koffer vol camera’s, telelenzen, microfonen en zenders. Ze gooiden de koffer naar beneden de straat op en namen een deel van de inhoud mee.

De politie kwam met een tiental auto’s op de woning af, arresteerde iemand in de buurt op ‘heterdaad’ (een paar dagen later werd hij weer vrijgelaten, had er niks mee te maken) en wist de koffer veilig te stellen. Ze zochten nog geruime tijd naar missende apparatuur, onder andere in afvalcontainers, maar vonden die niet. Een dag later kreeg ik via via een paar foto’s van de gestolen afluisterspullen (zie einde filmpje).

Lees hier de oorspronkelijke berichtgeving op AT5.

Category : AT5
Tags :