‘Safe sex in het safehouse’

Vorige week haalde een aantal jongens een afluisterpost van de politie aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam-West overhoop. Ze hadden al twee maanden het idee dat er geheimzinnige dingen gebeurden in de leegstaande woning en besloten in te breken. In de woning troffen ze een koffer vol afluisterapparatuur aan.

Alleen klopte die berichtgeving bij nader inzien misschien toch nét niet helemaal… Dat het om een safehouse van de politie gaat, klopt. Maar de woning stond niet geheel leeg, weten jongens op straat inmiddels uit eerste of tweede hand. In de slaapkamer stond namelijk een tweepersoonsbed, een nachtkastje en een kleine tv. Urenlang de overburen bespioneren is namelijk best saai. Of gluren naar de overburen is stiekem best wel heel spannend. Want de inbrekers vonden naar eigen zeggen ook nog twee kratjes bier, en in een la van het nachtkastje vonden ze tien à twintig condooms.

Volgens jongens die de woning de afgelopen twee maanden observeerden, kwamen de agenten meestal in tweetallen. Vaak ging het om een man en een vrouw, maar lang niet altijd dezelfde man en vrouw, en ook lang niet altijd in dezelfde samenstelling. Mooi, zo’n pied-à-terre.

Leuk gerucht, lastig hard te maken, maar tot nu toe blijken de verhalen op straat over het safehouse wel te kloppen. Het spreekt in ieder geval tot de verbeelding.

 

 

Category : Overigen
Tags :