Filmrechten Mocro Maffia naar Ali B en Najib Amhali

AMSTERDAM (ANP) – Het productiehuis North Sea Camel, van onder anderen Ali B en Najib Amhali, heeft de filmrechten gekocht van het boek Mocro Maffia. In het boek, dat op 1 oktober verschijnt, beschrijven journalisten Wouter Laumans en Marijn Schrijver de nieuwe generatie gangsters in de Amsterdamse onderwereld. Dat maakte uitgeverij Lebowski dinsdag bekend.

Volgens het productiebedrijf leent het verhaal zich bij uitstek voor een serieachtige verfilming. De uitgeverij denkt aan een reeks in de stijl van The Wire en Gomorra. Creatief directeur Vincent ter Voert van North Sea Camel kan nog niet veel kwijt over de precieze uitvoering, ,,daarvoor is het in dit stadium te vroeg”. Het verhaal rond onder meer de geruchtmakende liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West wordt waarschijnlijk een tv-serie. Het is nog niet bekend wanneer de reeks op tv zal komen. ,,Het ontwikkelen van goed drama kost tijd”, aldus Ter Voert.

North Sea Camel maakt tv-programma’s als Ali B en de muziekkaravaan en Maurits en Mimoun vragen om problemen.

Category : Mocro Maffia