Mocro Maffia op shortlist Brusseprijs

Mocro Maffia is genomineerd voor de Brusseprijs 2015. Dat maakte de jury van ‘de prijs voor het beste journalistieke boek van 2014’ vandaag bekend. Uit de 135 ingezonden publicaties koos een jury onder leiding van Ferry Mingelen zes genomineerden. Wouter en ik wisten niet eens dat we ingezonden waren en lopen al de hele dag apetrots te glunderen.

De Brusseprijs is een initiatief van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten en vernoemd naar de legendarische journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941). Op 4 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Spannend.

Inmiddels zijn er zo’n 40.000 exemplaren van Mocro Maffia gedrukt. Waar mijn co-auteur en ik heel blij mee zijn is dat het boek – weliswaar illegaal gedownload – massaal wordt gelezen door jongeren. Op sommige scholen mogen ze hem daarom voor de boekenlijst lezen.

Category : Mocro Maffia
Tags :