Ik schrijf een boekverslag en ben op zoek naar uw biografie.

Marijn Schrijver (Leeuwarden, 1986) is een journalist en auteur van non-fictieboeken.

In 2013 begon hij samen met journalist Wouter Laumans onderzoek te doen naar een nieuwe, extreem gewelddadige oorlog in de Amsterdamse onderwereld. Na een reeks publicaties in tijdschrift Nieuwe Revu volgde in 2014 het boek Mocro Maffia. In 2019 verscheen het vervolg Wraak.

Schrijver woonde zelf in de wijk Bos en Lommer (Amsterdam-West) waar veel hoofdrolspelers vandaan komen. Hij wilde weten hoe jongens van vaak pas net twintig jaar dader en doelwit kunnen zijn van gruwelijke liquidaties en wilde inzicht geven in hun drijfveren en achtergrond.

Ik schrijf een boekverslag en ben op zoek naar de thema’s van het boek, de motivatie van de personages, het vertellersperspectief, het genre en een samenvatting van niet meer dan twee A4’tjes.

Dat moet je helaas zelf doen.

Ik wil auditie doen voor de serie Mocro Maffia op Videoland.

Daarvoor moet je bij Blue Circle Casting zijn.

Komt er na Mocro Maffia en Wraak een derde boek over de onderwereldoorlog?

Op dit moment zijn daar geen plannen voor.

Ik heb een idee voor een boek en wil samenwerken.

Regelmatig krijg ik berichten van mensen die interessante dingen hebben meegemaakt en voorstellen dat ik hun verhaal vertel in een boek, of hen help het zelf op te schrijven. De kans is klein dat zo’n idee daadwerkelijk mijn volgende project wordt, maar je kunt niettemin een bericht sturen via de contactpagina.